Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Macerowane truskawki
- 500 g truskawek, świeżych, pokrojonych w ćwiartki
-
50
g koniaku
lub 50 g brandy - 50 g soku pomarańczowego
- 20 - 50 g cukru
Malinowe coulis
-
100
g malin, świeżych
lub 100 g malin, mrożonych -
30
g koniaku
lub 30 g brandy - 20 - 50 g cukru
Krem mascarpone
- 250 g śmietany, min. 30% tłuszczu, mocno schłodzonej
- 60 g cukru pudru
- 250 g sera mascarpone, schłodzonego, podzielonego na kawałki
Trifle
- 100 - 150 g bez, pokruszonych na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2122.4 kJ / 507.3 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 49.3 g
- Tłuszcz
- 30.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.6 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 193 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pavlova czekoladowa z kremem mascarpone i malinami
7 Std. 30 Min
Deser waniliowy z musem truskawkowym
25 min
Tarta z kremem budyniowym i truskawkami
2h 30 min
Tort z bitą śmietaną, truskawkami i malinami
2u. 40min
Zefir truskawkowy z bezami
15min
Panna cotta z orzechów nerkowca z sosem malinowym
2h 30 min
Bezy cynamonowe z karmelizowanymi śliwkami
2u. 40min
Tarta z czekoladowym kremem mascarpone i malinami
4 Std. 10 Min
Deser kremowy z amaretti i grappą
35 Min
Deser z musem z czerwonych owoców i czekoladową kruszonką z chili
4 Std. 10 Min
Blondie z frużeliną i owocami jagodowymi
1h 40min
Dekonstruowana tarta z truskawkami i kremem waniliowym
6 godz. 25 min