Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Macerowane truskawki
- 500 g truskawek, świeżych, pokrojonych w ćwiartki
-
50
g koniaku
lub 50 g brandy - 50 g soku pomarańczowego
- 20 - 50 g cukru
Malinowe coulis
-
100
g malin, świeżych
lub 100 g malin, mrożonych -
30
g koniaku
lub 30 g brandy - 20 - 50 g cukru
Krem mascarpone
- 250 g śmietany, min. 30% tłuszczu, mocno schłodzonej
- 60 g cukru pudru
- 250 g sera mascarpone, schłodzonego, podzielonego na kawałki
Trifle
- 100 - 150 g bez, pokruszonych na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2122.4 kJ / 507.3 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 49.3 g
- Tłuszcz
- 30.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.6 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 193 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Deser kremowy z amaretti i grappą
35min
Panna cotta z orzechów nerkowca z sosem malinowym
2h 30min
Tarta z waniliową bitą śmietaną i sosem karmelowym
3 Std.
Sernik walentynkowy z borówkami
4 Std. 30 Min
Truskawkowy deser warstwowy
2h
Blondie z frużeliną i owocami jagodowymi
1h 40min
Zefir truskawkowy z bezami
15min
Tarta z kremem budyniowym i truskawkami
2h 30min
Tarta z czekoladowym kremem mascarpone i malinami
4h 10min
Ciasto z truskawkami i bitą śmietaną
2h 20min
Pavlova czekoladowa z kremem mascarpone i malinami
7h 30min
Deser waniliowy z musem truskawkowym
25min