Urządzenia i Akcesoria
Trifle truskawkowe z kremem mascarpone
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
Macerowane truskawki
-
500 g truskawek, świeżych pokrojonych w ćwiartki
-
50 g brandy50 g koniaku
-
50 g soku pomarańczowego
-
20 - 50 g cukru
Malinowe coulis
-
100 g malin, mrożonych100 g malin, świeżych
-
20 - 50 g cukru
-
30 g brandy30 g koniaku
Krem mascarpone
-
250 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
60 g cukru pudru
-
250 g sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki
Trifle
-
100 - 150 g bez pokruszonych na kawałki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
193 mg
Białko
5.7 g
Kalorie
2122.4 kJ /
507.3 kcal
Tłuszcz
30.1 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
17.6 g
Węglowodany
49.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
TRUSKAWKI
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Deser z musem z czerwonych owoców i czekoladową kruszonką z chili
4 Std. 10 Min
Dekonstruowana tarta z truskawkami i kremem waniliowym
6 Std. 25 Min
Truskawki (sous-vide) z musem z białą czekoladą (z osłoną noża miksującego)
2 Std.
Tarta z czekoladowym kremem mascarpone i malinami
4 Std. 10 Min
Ciasto z truskawkami i bitą śmietaną
2 Std. 20 Min
Zefir truskawkowy z bezami
15 Min
Pavlova czekoladowa z kremem mascarpone i malinami
7 Std. 30 Min
Koktajl z jogurtem i owocami jagodowymi
10 Min
Koktajl truskawkowy
5 Min
Krem śmietankowy z sosem z owoców leśnych
2 Std. 45 Min
Tort z bitą śmietaną, truskawkami i malinami
2 Std. 40 Min
Tarta z winogronami i galaretką
5 Std. 40 Min