
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Macerowane truskawki
- 500 g truskawek, świeżych, pokrojonych w ćwiartki
-
50
g koniaku
lub 50 g brandy - 50 g soku pomarańczowego
- 20 - 50 g cukru
Malinowe coulis
-
100
g malin, świeżych
lub 100 g malin, mrożonych -
30
g koniaku
lub 30 g brandy - 20 - 50 g cukru
Krem mascarpone
- 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu, schłodzonej
- 60 g cukru pudru
- 250 g sera mascarpone
Trifle
- 100 - 150 g bez, pokruszonych na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2228.8 kJ / 532.3 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 28.8 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Deser waniliowy z musem truskawkowym
25 min
Trifle z rabarbarem
2 godz. 45 min
Sernik z mascarpone na zimno (bez cukru)
4 godz. 30 min
Pavlova czekoladowa z kremem mascarpone i malinami
5 godz. 10 min
Tarta z czekoladowym kremem mascarpone i malinami
3 godz. 10 min
Deser z musem z czerwonych owoców i czekoladową kruszonką z chili
4 godz. 10 min
Krem śmietankowy z sosem z owoców leśnych
2 godz. 45 min
Owoce zapiekane pod koglem-moglem
25 min
Truskawki (sous-vide) z musem z białą czekoladą (z osłoną noża miksującego)
2 godz.
Tartaletki z truskawkami
1 godz. 20 min
Crémeux czekoladowe
3 godz. 15 min
Krem z owoców leśnych (berry curd) – 350 g
20 min