Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 jajka
- 500 g mleka
- 100 g cukru
- 20 g masła, plus dodatkowa ilość do smażenia
- 30 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 400 g mąki pszennej
- cukier puder, do oprószenia
- dżem, do podania
- Wartości odżywcze
- na 10 sztuk
- Kalorie
- 11865.4 kJ / 2834 kcal
- Białko
- 70.3 g
- Węglowodany
- 496.3 g
- Tłuszcz
- 66.4 g
- Błonnik
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Naleśniki jabłkowe
30min
Pierogi leniwe
45min
Racuchy na maślance
30min
Racuszki drożdżowe z jabłkami
50min
Racuchy z jabłkami
35min
Małdrzyki krakowskie
25min
Racuchy na żółtkach z rodzynkami w rumie
1h 40min
Placki z kaszy manny z sosem owocowym
55min
Naleśniki amerykańskie
40min
Omlet austriacki (Kaiserschmarrn)
20min
Omlet cesarski (Kaiserschmarrn)
25min
Pannukakku (fiński naleśnik z piekarnika)
1h 10min