Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 jajka
- 500 g mleka
- 100 g cukru
- 20 g masła, plus dodatkowa ilość do smażenia
- 30 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 400 g mąki pszennej
- cukier puder, do oprószenia
- dżem, do podania
- Wartości odżywcze
- na 10 sztuk
- Kalorie
- 11865.4 kJ / 2834 kcal
- Białko
- 70.3 g
- Węglowodany
- 496.3 g
- Tłuszcz
- 66.4 g
- Błonnik
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Racuszki drożdżowe z jabłkami
50 Min
Racuchy z konfiturą truskawkową (ruchanki)
1 Std. 30 Min
Racuchy z jabłkami
35 min
Pierogi leniwe
45 Min
Racuchy na maślance
30 Min
Racuchy na żółtkach z rodzynkami w rumie
1 godz. 40 min
Placki z serkiem
45 Min
Placki z kaszy manny z sosem owocowym
55 min
Małdrzyki krakowskie
25 Min
Naleśniki kawowe
1 Std.
Naleśniki amerykańskie
40 Min
Omlet austriacki (Kaiserschmarrn)
20 Min