Makówki (Makiełki)
TM5 TM6

Makówki (Makiełki)

4.7 (31 ocen)

Składniki

  • 60 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 60 g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 250 g maku
  • 300 g wody
  • 100 g rodzynek
  • 100 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 30 g wiórków kokosowych
  • 40 - 60 g cukru
  • 1 pomarańcza, ekologiczna
  • 100 g miodu, płynnego
  • 1 - 1 ½ chałki (zależnie od wielkości), pokrojonej w 0,5 cm kromki
  • rum, do nasączenia pieczywa (patrz wskazówka)
  • kandyzowana skórka pomarańczowa, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2306.1 kJ / 550.8 kcal
Białko
12.3 g
Węglowodany
61.7 g
Tłuszcz
32.2 g
Błonnik
8.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie