Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sugo alle vongole
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1000 g di vongole, fresche e pulite
- 500 g di acqua
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino piccante fresco
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 80 g di vino bianco secco
- 100 g di passata di pomodoro
Polenta
- 400 g di farina di mais bianca bramata
- 1500 g di acqua
- 1 cucchiaio di sale grosso
- 15 g di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2230 kJ / 533 kcal
- Białko
- 15.2 g
- Węglowodany
- 83.1 g
- Tłuszcz
- 15.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Riso e porri
30min
Giardiniera sott'aceto
721h 25min
Brasato di manzo al vino rosso
12h 30min
Gnocchi di castagne ai funghi
1h 5min
Torta paesana
1h 10 min
Vitello tonnato
24h 45min
Menù: Pipe ripiene in brodo; bollito con giardiniera (Bimby Friend)
4 godz. 30 min
Polenta
1h
Salsa verde "Bagnet"
15 Min
Salsa tonnata
20 min
Ragù di carne mista
1h 30min
Polenta taragna
1h 15 min