![Polenta bianca morbida con sugo alle vongole Polenta bianca morbida con sugo alle vongole](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9B7010F1-BB1B-44C6-B9AF-38D0A1A66FF3/Derivates/47372229-2ec6-40a5-a620-b5f0f97c8712.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sugo alle vongole
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1000 g di vongole, fresche e pulite
- 500 g di acqua
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino piccante fresco
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 80 g di vino bianco secco
- 100 g di passata di pomodoro
Polenta
- 400 g di farina di mais bianca bramata
- 1500 g di acqua
- 1 cucchiaio di sale grosso
- 15 g di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2230 kJ / 533 kcal
- Białko
- 15.2 g
- Węglowodany
- 83.1 g
- Tłuszcz
- 15.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polenta
1 godz.
Gnocchi di pane al basilico al sugo di pomodorini freschi
50 min
Gnocchi di patate crude e pane
40min
Rosette al radicchio
2h
Trofie al sugo di pesce
1 godz.
Zelten
2 Std. 55 Min
Gnocchi allo zafferano con sugo al radicchio
1 godz. 30 min
Composta di pomodori e capperi
1 godz.
Conserva di pomodoro con olive
1 godz. 30 min
Conserva di datterini e verdure
7h
Ragù di carne mista
1 godz. 30 min
Salsa tonnata
20min