Wersje kompatybilne
Risottos aux champignons, petits pois et pancetta
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 90 g d'oignon, coupé en quatre
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 250 g de riz spécial risotto, type arborio
- 60 g de vin blanc
- 600 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes
- 100 g de petits pois frais, écossés
- 8 champignons de Paris frais, coupés en quatre
- 6 tranches fines de pancetta
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 968 kJ / 231 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 11 g
Alternatywne przepisy
Risotto au bacon et aux champignons de Paris
40 min
Risotto au pesto et au chèvre
30 min
One pot pasta aux lardons, courge et romarin
35min
Risotto de sarrasin aux champignons
1 Std. 15 Min
Risotto au poireau et à la pancetta
35min
Risotto aux artichauts, à la pancetta et aux amandes
1h
Risotto aux asperges
45 min
Risotto d'orge aux asperges, mascarpone et parmesan
50min
Risotto au safran, pecorino et tomates
30 min
Risotto en rouge et vert
1h 10min
Risotto aux asperges
35min
Risotto à la courgette, fenouil et fromage
35min