Wersje kompatybilne
Risottos aux champignons, petits pois et pancetta
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 90 g d'oignon, coupé en quatre
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 250 g de riz spécial risotto, type arborio
- 60 g de vin blanc
- 600 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes
- 100 g de petits pois frais, écossés
- 8 champignons de Paris frais, coupés en quatre
- 6 tranches fines de pancetta
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 968 kJ / 231 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 11 g
Alternatywne przepisy
Risotto au poulet et aux artichauts
35min
Polenta aux champignons et saint-jacques
20min
Polenta aux champignons et à la mozzarella
30 Min
Risotto de sarrasin aux champignons
1h 15min
Risotto tout vert
40min
Risotto aux asperges
35min
Risotto aux asperges
45min
Risotto de crozets aux champignons et au lard
45min
Risotto au vin rouge
45min
Risotto à la courgette, fenouil et fromage
35min
Risotto aux petits pois, sauge et mozzarella
35min
Risotto au safran, pecorino et tomates
30 Min