Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'oignon, coupé en deux
- 1 gousse d'ail
- 20 g d'huile de tournesol
- 4 cuisses de poulet
- 300 g d'eau
- 3 tomates, coupées en quatre
- 60 g de concentré de tomate
- ½ piment frais, épépiné
- 4 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 c. à café de fond de veau
- 1 bouquet garni
- 300 g de carottes, coupées en tronçons
- 100 g de beurre de cacahuète
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2566 kJ / 614 kcal
- Białko
- 48.8 g
- Węglowodany
- 18.5 g
- Tłuszcz
- 38.8 g
- Błonnik
- 5.8 g
Alternatywne przepisy
Bœuf carottes vietnamien
1h 20min
Curry de poulet express
30 Min
Poulet tikka masala
35 Min
Curry de poulet du Mozambique
45 Min
Poulet à la sauce épicée
50 Min
Poulet au lait de coco et épices
50 Min
Porc vindaloo
2 Std. 30 Min
Poulet piment-cacahuète
45 Min
Poulet yassa
12 Std.
Biryani de dinde
8 godz. 50 min
Poulet katsu au riz et curry
1 Std. 45 Min
Poulet tandoori
45 Min