Bulgur mit gebratenem Blumenkohl und Rosinen

Bulgur mit gebratenem Blumenkohl und Rosinen

3.9 365 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
2 Portionen

Składniki

  • Petersilie
    ¼ Bund
  • Bulgur
    120 g
  • Wasser
    240 g
  • Olivenöl
    15 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Blumenkohlröschen klein, halbiert oder geviertelt
    250 g
  • Salz
    ¼ TL
  • Chiliflocken (Pul Biber)
    ¼ TL
  • Schwarzkümmel-Samen
    2 TL
  • Kreuzkümmel (Cumin) gemahlen
    ½ TL
  • Joghurt, 0,1% Fett
    150 g
  • Zitronensaft
    10 g
  • Rosinen
    40 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 406 kcal / 1699 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 62 g
Błonnik 10.9 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 6956 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...