Urządzenia i Akcesoria
Surowa mrożona kostka czekoladowa (dieta raw)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
16 kawałków
Składniki
Spód
-
210 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
-
190 g daktyl, suszony, bez pestki
-
1 łyżeczka kakao naturalnego, niesłodzonego (opcjonalnie) surowego
-
½ laski wanilii tylko nasiona
Krem waniliowy
-
200 g śmietanki kokosowej
-
½ laski wanilii tylko nasiona
-
100 g masła kakaowego pokrojonego na kawałki
-
50 g miodu wielokwiatowego, płynnego
Krem czekoladowy
-
90 g daktyli, suszonych, bez pestek
-
50 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
-
200 g śmietanki kokosowej
-
75 g masła kakaowego pokrojonego na kawałki
-
10 g kakao naturalnego, niesłodzonego surowego
-
1 szczypta soli
Mrożona kostka czekoladowa
-
kakao naturalne, niesłodzone surowe, do oprószenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
17.7 mg
Białko
3.5 g
Kalorie
1323.2 kJ /
316.3 kcal
Tłuszcz
26.7 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
12.3 g
Węglowodany
19.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
RAW FOOD
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bhapa doi - bengalski deser jogurtowy
1 godz. 40 min
Czekolada amaretto
10 min
Wegańskie ciastka migdałowo-kokosowe
1 godz. 20 min
Surowa „ricotta” z orzechów macadamia (dieta raw)
24 godz. 15 min
Mrożona kostka z musem truskawkowym
5 godz. 30 min
Ciasto ryżowe ze słodką pastą z fasoli adzuki
8 godz. 30 min
Parfait z pestek dyni
6 godz. 25 min
Mus z awokado
20 min
Kulki zdrowia z chili - bez jajek, glutenu, cukru Joanny Wierzbowicz
12 godz. 30 min
Wegański szarpaniec
7 godz. 10 min
Jajko z warzywami na kruchym spodzie
1 godz. 40 min
Tiramisu bez laktozy
12 godz. 40 min