Urządzenia i Akcesoria
Surowa mrożona kostka czekoladowa (dieta raw)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
16 kawałków
Składniki
Spód
-
210 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
-
190 g daktyl, suszony, bez pestki
-
1 łyżeczka kakao naturalnego, niesłodzonego (opcjonalnie) surowego
-
½ laski wanilii tylko nasiona
Krem waniliowy
-
200 g śmietanki kokosowej
-
½ laski wanilii tylko nasiona
-
100 g masła kakaowego pokrojonego na kawałki
-
50 g miodu wielokwiatowego, płynnego
Krem czekoladowy
-
90 g daktyli, suszonych, bez pestek
-
50 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
-
200 g śmietanki kokosowej
-
75 g masła kakaowego pokrojonego na kawałki
-
10 g kakao naturalnego, niesłodzonego surowego
-
1 szczypta soli
Mrożona kostka czekoladowa
-
kakao naturalne, niesłodzone surowe, do oprószenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
17.7 mg
Białko
3.5 g
Kalorie
1323.2 kJ /
316.3 kcal
Tłuszcz
26.7 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
12.3 g
Węglowodany
19.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
RAW FOOD
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pasta pralinowa
30 Min
Surowa warstwowa sałatka w słoiczkach (dieta raw)
25 Min
Surowe spaghetti z marchewki z pesto z awokado (dieta raw)
15 Min
Czekoladowe affogato
10 Min
Mrożona kostka z musem truskawkowym
5 Std. 30 Min
Ciasto czekoladowe na parze z bitą śmietaną
1 Std. 10 Min
Tiramisu Caffé Latte
1 Std. 30 Min
Suflety orzechowe
1 Std. 30 Min
Lassi z kiełkami
20 Min
Wegański torcik na zimno z brzoskwiniami i malinami
4 Std.
Rożki kokosowo-migdałowe
1 Std. 20 Min
Veganisu z espresso i migdałami
6 Std.