
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Nadzienie
- 100 g daktyli, suszonych, bez pestek
- 300 g wody wrzącej
- 80 g orzechów laskowych
- 80 g mleka
- 40 - 50 g miodu
- 20 g kakao naturalnego, niesłodzonego
Ciasto
- 100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 40 g miodu
- 30 g jogurtu typu greckiego
- 1 jajko
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
- 200 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i półmiska
- 80 g płatków owsianych plus dodatkowa ilość do oprószenia batoników
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 441 kcal / 1849 kJ
- Białko
- 8.5 g
- Tłuszcz
- 25.7 g
- Węglowodany
- 48.8 g
- Błonnik
- 4.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bhapa doi - bengalski deser jogurtowy
1 godz. 40 min
Ciasteczka czekoladowe "ciągutki"
55 min
Włoskie paluszki pełnoziarniste
1 godz. 30 min
Cukierki kawowe
2 godz. 35 min
Żujki truskawkowo-malinowe
3 godz. 45 min
Batony kujona
3 godz. 20 min
Wzorowe sushi
40 min
Biszkopciki z galaretką w czekoladzie
3 godz. 50 min
Ciasteczka whoopie pies
1 godz. 45 min
Batony energetyczne z suszonymi owocami
2 godz. 30 min
Baton energetyczny Grzegorza Jasińskiego
2 godz. 40 min
Żelki domowe
3 godz. 10 min