Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Nadzienie
- 100 g daktyli, suszonych, bez pestek
- 300 g wody, wrzącej
- 80 g orzechów laskowych
- 80 g mleka
- 40 - 50 g miodu
- 20 g kakao naturalnego, niesłodzonego
Ciasto
- 100 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 40 g miodu
- 30 g jogurtu typu greckiego
- 1 jajko
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
- 200 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i półmiska
- 80 g płatków owsianych, plus dodatkowa ilość do oprószenia batoników
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 1849 kJ / 441 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 48.8 g
- Tłuszcz
- 25.7 g
- Błonnik
- 4.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baton energetyczny Grzegorza Jasińskiego
2h 40 min
Batoniki musli
1h
Ciastka na myślenie
45 Min
Batoniki na dobre wyniki
3u. 30min
Wzorowe sushi
40 min
Florentynki
2h
Batoniki kokosowo-migdałowe
1h 20min
Batony kujona
3h 20min
Cukierki kawowe
2 Std. 35 Min
Batony z orzeszkami ziemnymi
1h 30min
Granola czekoladowa
1h 15min
Granola podstawowa
1 Std. 45 Min