Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto
- 180 g wody
- 1 jajko
- 100 g smalcu, pokrojonego na kawałki
- 250 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
250
g semoliny z pszenicy durum
lub 250 g mąki krupczatki - 1 szczypta soli
Nadzienie
- 10 g skórki z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki
- 300 g sera pecorino, pokrojonego na kawałki
- oliwa z oliwek, do głębokiego smażenia
- miód, ilość do polania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1514 kJ / 361 kcal
- Białko
- 14.8 g
- Węglowodany
- 37.9 g
- Tłuszcz
- 17.2 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chrupiące paluszki z kurczaka (goujons)
40min
Batoniki migdałowo-kawowe z czekoladą
4u. 50min
Ziemniaczane podpłomyki
13 godz.
Słodkie bułeczki (Navettes)
2h
Babeczki z nadzieniem z parmezanu i suszonych pomidorów z Varomy
1 Std.
Gazpacho z malinami
1 Std. 15 Min
Chlebki guttiau
2 Std. 30 Min
Makaron po liguryjsku
45min
Ciasteczka Śródziemnomorskie
1 Std.
Karnawałowe castagnole
1 Std.
Smażone pierożki wonton
1 Std. 25 Min
Fondue malinowe z biszkoptami
25 Min