Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto
- 180 g wody
- 1 jajko
- 100 g smalcu, pokrojonego na kawałki
- 250 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
250
g semoliny z pszenicy durum
lub 250 g mąki krupczatki - 1 szczypta soli
Nadzienie
- 10 g skórki z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki
- 300 g sera pecorino, pokrojonego na kawałki
- oliwa z oliwek, do głębokiego smażenia
- miód, ilość do polania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1514 kJ / 361 kcal
- Białko
- 14.8 g
- Węglowodany
- 37.9 g
- Tłuszcz
- 17.2 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa ogórkowa z szaszłykami z krewetek
35 min
Pizza margherita
2h 10min
"Bałagan w Eton" z owocami sezonowymi
2h 30min
Ziemniaczane podpłomyki
13h
Paszteciki piknikowe
50 min
Salsa Verde
15min
Vol-au-vent z mulami i kapustą włoską
1h 45min
Karnawałowe castagnole
1h
Limonkowe ciasto na zimno
2小时 50 分钟
Prowansalski baton z migdałami i miodem
4 Std. 40 Min
Bułeczki z sera gruyère
45 min
Lody owocowe
5 min