Sebadas

Sebadas

3.8 5 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
12 porcji

Składniki

Ciasto
  • 180 g wody
  • 1 jajko
  • 100 g smalcu pokrojonego na kawałki
  • 250 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 250 g semoliny z pszenicy durum
    250 g mąki krupczatki
  • 1 szczypta soli
Nadzienie
  • 10 g skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki
  • 300 g sera pecorino pokrojonego na kawałki
  • oliwa z oliwek do głębokiego smażenia
  • miód ilość do polania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 14.8 g
Kalorie 1514 kJ / 361 kcal
Tłuszcz 17.2 g
Błonnik 1.1 g
Węglowodany 37.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...