Urządzenia i Akcesoria
Sebadas
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
12 porcji
Składniki
Ciasto
-
180 g wody
-
1 jajko
-
100 g smalcu pokrojonego na kawałki
-
250 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
250 g mąki krupczatki250 g semoliny z pszenicy durum
-
1 szczypta soli
Nadzienie
-
10 g skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki
-
300 g sera pecorino pokrojonego na kawałki
-
oliwa z oliwek do głębokiego smażenia
-
miód ilość do polania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
14.8 g
Kalorie
1514 kJ /
361 kcal
Tłuszcz
17.2 g
Błonnik
1.1 g
Węglowodany
37.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LETNIE INSPIRACJE
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Cynamonowe smores
1 godz. 50 min
Kremowa potrawka z kukurydzy (Creamed Corn)
30 min
Trufle kasztanki
2 godz.
Pie z kiszoną kapustą i mięsem
3 godz. 10 min
Semifreddo kawowe
6 godz. 30 min
Chlebki guttiau
2 godz. 30 min
Chleb pszenno-żytni z kminkiem na zakwasie pieczony na liściu kapusty
18 godz. 20 min
Empanadas z topinamburem i serem cheddar
1 godz. 30 min
"Flan" na zimno z bananami i ciastkami korzennymi
4 godz. 30 min
Carimañolas z mięsem i serem
3 godz. 5 min
Babka drożdżowa Panettone
3 godz.
Kibiny litewskie
2 godz. 35 min