Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto
- 180 g wody
- 1 jajko
- 100 g smalcu, pokrojonego na kawałki
- 250 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
250
g semoliny z pszenicy durum
lub 250 g mąki krupczatki - 1 szczypta soli
Nadzienie
- 10 g skórki z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki
- 300 g sera pecorino, pokrojonego na kawałki
- oliwa z oliwek, do głębokiego smażenia
- miód, ilość do polania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1514 kJ / 361 kcal
- Białko
- 14.8 g
- Węglowodany
- 37.9 g
- Tłuszcz
- 17.2 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Anchoiada
10min
Chlebek wielkanocny (Tsoureki)
2 godz. 20 min
Sałatka w indyjskim stylu
2h
Bułki na parze
2 godz. 10 min
Karmelowy czaj
20min
Chlebki guttiau
2h 30min
Drożdżówki Gibassier
2 godz. 10 min
Minichlebki z kminkiem
1hod. 30min
Karnawałowe castagnole
1h
Chałka
2 godz. 20 min
Bułeczki z dymką
3h 20 min
Portugalski placek - Folar
8h 40min