Urządzenia i Akcesoria
Deser makowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 26 godz. 45 min
6 porcji
Składniki
-
100 g rodzynek
-
50 g likieru pomarańczowego
-
250 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
750 g mleka
-
200 g chałki, słodkich, maślanych, pokrojonych w 1 cm plastry200 g bułek słodkich, maślanych, pokrojonych w 1 cm plastry
-
4 sucharki z cukrem
-
150 g cukru
-
½ laski wanilii
-
200 g maku
-
100 g migdałów, w płatkach
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
262.5 mg
Białko
18.8 g
Kalorie
3187.2 kJ /
761.8 kcal
Tłuszcz
43 g
Błonnik
10.7 g
Tłuszcz nasycony
14.4 g
Węglowodany
78.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ŚWIĄTECZNY OBIAD
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Babeczki z płynnym karmelem
25 min
"Bałagan w Eton" z owocami sezonowymi
2 godz. 30 min
Semifreddo zabajone
13 godz.
Pływające wyspy
45 min
Słodki pudding toffi
1 godz.
Suflety orzechowe
1 godz. 30 min
Zielony sos wielkanocny
1 godz. 20 min
Wigilijna zupa migdałowa
35 min
Bhapa doi - bengalski deser jogurtowy
1 godz. 40 min
"Flan" na zimno z bananami i ciastkami korzennymi
4 godz. 30 min
Biała czekolada z bakaliami
2 godz. 20 min
Kutia
24 godz. 50 min