Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 - 6 chalotas (60 g)
- 20 g de perejil fresco (solo las hojas)
- 300 g de vino blanco
-
150
g de fumet de pescado
lub 150 g de agua con ½ pastilla de caldo de pescado - 30 g de zumo de lima
- 1 dorada sin cabeza, sin vísceras y sin escamas (1 kg, limpia 750 g)
- 2 pellizcos de sal gorda
- 2 pellizcos de pimienta negra recién molida
Salsa Bercy
- 120 g de mantequilla
- 10 g de harina
- 1 cucharadita de sal gorda
- 1 cucharadita de pimienta negra recién molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1147 kJ / 274 kcal
- Białko
- 21.8 g
- Węglowodany
- 6.2 g
- Tłuszcz
- 17.7 g
- Błonnik
- 1.5 g
Alternatywne przepisy
Lubinas de ración en papillote para dos
30min
Merluza al vapor con crema de ajo y jerez
25min
Merluza al vapor de almejas
30min
Dorada al vapor con verduras agridulces
30min
Lubina a la sal con patatas
30min
Rape al vapor con salsa verde
20min
Dorada a la catalana
30min
Dorada a la sal
35min
Rape al limón con anchoas
25min
Lubina en salsa de salmorreta
25min
Rodaballo al vapor con uvas
30min
Dorada a la veneciana
55min