Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sepia asada
- 1000 g de sepia (2 unidades de 500 g c/u)
- 2 dientes de ajo
- 40 g de aceite de oliva virgen extra
- 40 g de brandy
- 1 cucharadita de sal
Guisantes con jamón
- 200 g de cebolla en cuartos
- 50 g de aceite de oliva virgen extra (y un poco más para servir)
- 400 g de guisantes congelados
- 100 g de agua
- ½ cucharadita de sal
- 100 g de jamón curado en dados
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2211 kJ / 529 kcal
- Białko
- 57.3 g
- Węglowodany
- 12.96 g
- Tłuszcz
- 27.56 g
- Błonnik
- 5.65 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rape con espárragos a la marinera
30 min.
Sepia a la mallorquina (Baleares)
1j 10 menit
Guiso de sepia con patatas
1h
Guisantes con jamón y sepia
50min
Patatas con mejillones
30 min.
Guiso de sepia con patatas
1h
Rape al oporto
50min
Bacalao con chirlas
45 min
Mejillones y almejas con aliño al vapor de perejil
40 min
Rape y gambones con patatas al ajillo
45 min
Arroz con pulpitos de playa
1 godz. 5 min
Albóndigas con sepia
1h 20min