Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 dientes de ajo
- 6 - 8 hojas de albahaca fresca (limpias y secas)
- 30 g de aceite de oliva virgen extra
- 600 g de filetes de ternera pequeños (aprox. 10 cm y 5 mm de grosor)
- 200 g de tomate triturado en conserva
- 1 cucharada de tomate concentrado (opcjonalnie)
- 2 cucharadas de alcaparras (aclaradas y escurridas) (opcjonalnie)
- 1 cucharadita de orégano seco
- 1 cucharadita de sal
- 180 - 200 g de mozzarella fresca escurrida (en trozos)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 945 kJ / 226 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 4.2 g
- Tłuszcz
- 9.2 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Escalopines al marsala con champiñones
20 min
Espaguetis a la amatriciana
25 min
Pollo a la pizzaiola
50 min
Menú: Pollo a la provenzal con patatas. Pudin de chocolate para dos
40 min
Saltimbocca a la romana
30 min
Torre de tacos
45 min
Rollo de lasaña
1h 15min
Panzerotti a la romana
1h
Muslos de pollo en salsa de pimiento y cuscús con calabacín y feta
55min
Pollo a la cazadora
40 min
Conchas con tomate fresco y queso de cabra
35 min
Focaccia de Puglia
1h