Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de tomate triturado en conserva
- 40 g de cebolla
- 2 - 3 dientes de ajo
-
1000
g de pulpitos de playa limpios y en trozos
lub 1000 g de pulpitos de playa congelados y en trozos - 100 g de aceite de oliva virgen extra
- 200 g de verduras variadas para paella (judías verdes y garrofón)
- 1 cucharadita de pimentón dulce
- 1000 g de fumet de pescado
- 1 - 2 pimientas de Cayena secas enteras (opcjonalnie)
- 1 cucharadita de sal
- 200 g de arroz de grano redondo
- 1 alcachofa fresca cortada en 8 trozos
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2494 kJ / 597 kcal
- Białko
- 44 g
- Węglowodany
- 42.5 g
- Tłuszcz
- 27.8 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Calamares encebollados
1h
Guiso de sepia con patatas
1h
Sepia a la mallorquina (Baleares)
1h 10min
Zarzuela de pescados y mariscos
1h
Guiso de pulpo
45min
Fideuá de pulpo estofado
1h
Arroz caldoso con mejillones
50min
Arroz con conejo
1h 15 min
Arroz meloso con cigalas
45min
Arroz al estilo de Alicante (Comunidad Valenciana)
1h 20 min
Arroz empurdanés
1h
Arroz con pulpo
45min