Wersje kompatybilne
Tallarines con berberechos en salsa de vino rosado
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de berberechos frescos
- agua
- 1 cucharadita de sal
- 220 - 230 g de tomate maduro en cuartos (sin semillas)
- 150 g de cebolla en cuartos
- 1 diente de ajo
- 70 g de pimiento verde en trozos
- 50 g de aceite de oliva
- ½ cucharadita de azúcar
- 200 g de vino rosado
- 1 hoja de laurel seca
- 300 g de tallarines
- 1 cucharada de perejil fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1218.8 kJ / 291.6 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 39.8 g
- Tłuszcz
- 9.5 g
- Błonnik
- 3.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rape al vapor con salsa verde
20 min
Pasta con salmón ahumado y gambas para dos
30 min
Tallarines en negro con sepia
30 min
Farfalle con chirlas y tomates cherry
50 min
Rape y gambones con patatas al ajillo
45 min
Espagueti a la vóngole
1h 40min
Pasta con chipirones y setas al ajillo
25 min
Espaguetis con mejillones y chirlas
1h
Pasta con calamares
40 min
Arroz caldoso con zamburiñas
45 min
Arroz con rape y gambas
30 min
Risotto de calamares y langostinos
1h