Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2000 g de sal gorda
- 1000 g de sardinas frescas enteras con cabeza, escamas y tripa
- 8 - 10 ramitas de perejil fresco (solo las hojas)
- 150 g de aceite de oliva
- 20 g de zumo de limón (el zumo de medio limón)
- 700 g de agua
- 500 g de patatas de guarnición enteras (lavadas con piel)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1673 kJ / 400 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 2.1 g
Alternatywne przepisy
Merluza al vapor de almejas
30min
Lubina a la sal con patatas
30min
Sardinas en papillote
25 Min
Alcachofas al limón
40min
Alcachofas a la cerveza
45min
Sepia al ajillo
25 Min
Pez espada con fritada de pimientos verdes para dos
30min
Dorada a la sal
35min
Menú: Sopa de gambas y berberechos con caballa a las hierbas
1 Std.
Emperador en piperrada
30min
Salmonetes en papillote con guarnición de verduras
25 Min
Ventresca de atún rojo con gelatina de tomate
3 Std. 30 Min