Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de gambas arroceras crudas
-
250
g de morralla
lub 250 g de espinas y cabeza de pescado - 100 g de vino blanco
- 1500 g de agua
- 1 cucharadita de sal
- 100 g de aceite de oliva
- 6 - 8 dientes de ajo cortados en láminas
- 100 g de pan candeal del día anterior (cortado en rebanadas finas)
- 1 cucharada de pimentón dulce
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 946 kJ / 226 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 10.43 g
- Tłuszcz
- 17.36 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de pescado
55 dk
Potaje de garbanzos con bacalao y acelgas
45 dk
Sopa de mejillones con fideos
30 Min
Guiso de patatas con mejillones
30 Min
Potaje de repollo con restos del cocido
40 dk
Sopa campera
1sa
Sopa de chirlas
1 godz. 45 min
Sopa marinera asturiana
30 Min
Sopa de berberechos y gambones
50 dk
Sopa de pescado y arroz
45 dk
Menú: Sopa de gambas y berberechos con caballa a las hierbas
1sa
Sopa marinera
55 dk