Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de gambas arroceras crudas
-
250
g de morralla
lub 250 g de espinas y cabeza de pescado - 100 g de vino blanco
- 1500 g de agua
- 1 cucharadita de sal
- 100 g de aceite de oliva
- 6 - 8 dientes de ajo cortados en láminas
- 100 g de pan candeal del día anterior (cortado en rebanadas finas)
- 1 cucharada de pimentón dulce
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 946 kJ / 226 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 10.43 g
- Tłuszcz
- 17.36 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Potaje de garbanzos con bacalao y acelgas
45 min
Sopa de lubina con patatas
1h 10min
Sopa de verduras y jamón con huevo poché
35min
Sopa de mejillones con fideos
30 min
Sopa de pescado
55min
Sopa marinera asturiana
30 min
Sopa de los hortelanos
30 min
Sopa campera
1h
Patatas guisadas con gambas, mejillones y almejas
1h
Sopa de chirlas
1 godz. 45 min
Sopa a la riojana
45 min
Sopa de pescado y arroz
45 min