Forellen mit Sauce Hollandaise

Forellen mit Sauce Hollandaise

3.0 2 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
2 Portionen

Składniki

  • Wasser
    750 g
  • Kartoffeln in Stücken (3-4 cm)
    350 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • gemischtes Gemüse (z. B. Spargel, Blumenkohlröschen, Möhren), in Stücken
    350 g
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen nach Geschmack
    ¼ TL
  • Forellen, frisch (je ca. 220 g)
    2
  • Zitronen (inkl. Zitrone zum Servieren)
    2
Sauce Hollandaise
  • Butter in Stücken
    100 g
  • Eigelb
    4
  • Weißwein
    50 g
  • Zitronensaft, frisch gepresst
    10 g
  • Salz
    ½ TL
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen nach Geschmack
    ¼ TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 882 kcal / 3694 kJ
Białko 44 g
Tłuszcz 59 g
Węglowodany 36 g
Błonnik 7.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...