Urządzenia i Akcesoria
Crêpes Suzette
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 50 min
6 Portionen
Składniki
-
Weizenmehl, glatt120 g
-
Feinkristallzucker80 g
-
Eier (Größe M)2
-
Milch300 g
-
Butter in Stücken, etwas mehr zum Ausbacken120 g
-
Salz2 Prisen
-
Bio-Orange1
-
Bio-Zitrone1
-
Orangenlikör (z. B. Grand Marnier oder Cointreau)60 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
6 g
Kalorie
1600 kJ /
382 kcal
Tłuszcz
22 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
13 g
Węglowodany
35 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Zu Gast in Frankreich
10 Przepisów
Austria
Austria
Może spodoba Ci się również...
Lammkoteletts sous-vide mit Artischocken
9 godz. 30 min
Jakobsmuscheln sous-vide in Zitronenbuttersauce
1 godz. 10 min
Schweinekoteletts sous-vide, karamellisierte Birnen und Schokoladensauce
3 godz.
Forelle mit Sauce Hollandaise und Gemüse
50 min
Blinis
1 godz.
Backfisch
40 min
Ribisel-Pavlova
2 godz. 50 min
Pavlova mit Früchten
3 godz. 50 min
Salzburger Nockerl
30 min
Lemon Drizzle Cake
50 min
Pavlova mit gemischten Beeren
5 godz. 30 min
Tarte Tatin
1 godz. 15 min