Lachs mit Champignon-Sahne-Sauce und Kartoffeln

Lachs mit Champignon-Sahne-Sauce und Kartoffeln

4.2 14 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

  • Salz und etwas mehr nach Geschmack
    1 ½ TL
  • Butter und etwas mehr zum Einfetten
    10 g
  • Pfeffer und etwas mehr nach Geschmack
    1 Prise
  • Wasser
    500 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • Kartoffeln in Stücken (2-3 cm)
    600 g
  • Butter zum Einfetten
  • Lachsfilets, frisch, ohne Haut (à 120-200 g)
    4
  • Zitrone unbehandelt, geriebene Schale und Saft
    1
  • Pfeffer nach Geschmack
    1 Prise
  • Schalotte
    100 g
  • Champignons in Scheiben
    300 g
  • Weißwein trocken
    50 g
  • Sahne
    50 g
  • Schmelzkäse
    200 g
    200 g Frischkäse
  • Muskatnuss
    2 Prisen

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 44.8 g
Kalorie 2763 kJ / 660 kcal
Tłuszcz 48.3 g
Błonnik 3.8 g
Węglowodany 26.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...