Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masło czosnkowe
- 1 ząbek czosnku
- 100 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- ¼ - ½ łyżeczki soli
Proziaki
- 520 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 400 g kefiru
- 1 czubata łyżeczka sody oczyszczonej
- 1 łyżeczka cukru
- 1 płaska łyżeczka soli
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 728.5 kJ / 174 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 26.1 g
- Tłuszcz
- 6.1 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Paluchy serowe ze słonecznikiem
30min
Sos jajeczny do chlebków naan
25min
Pesto z czosnku niedźwiedziego
10 min
Paluchy z serem gruyère i oliwkami (Olivettes)
1 godz. 40 min
Podpłomyki z masłem ziołowym
40min
Placki gozleme ze szpinakiem
1 godz. 15 min
Chlebki z grilla
1 godz. 35 min
Pita
2 godz. 30 min
Grissini - paluchy chlebowe
3 Std.
Czosnkowe chlebki naan
30min
Paluchy drożdżowe z czarnuszką i sezamem
1 godz. 40 min
Paluszki serowo-szynkowe
1 godz. 15 min