
Urządzenia i Akcesoria
Proziaki z masłem czosnkowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
16 sztuk
Składniki
Masło czosnkowe
-
1 ząbek czosnku
-
100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
¼ - ½ łyżeczki soli
Proziaki
-
520 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
400 g kefiru
-
1 czubata łyżeczka sody oczyszczonej
-
1 łyżeczka cukru
-
1 płaska łyżeczka soli
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
174 kcal /
728.5 kJ
Białko
4.3 g
Tłuszcz
6.1 g
Węglowodany
26.1 g
Błonnik
0.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA KRESOWA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Chrzan z jabłkami
15 min
Grissini - paluchy chlebowe
3 godz.
Wielkanocny chrzan z migdałami
25 min
Obwarzanki wałeckie
3 godz.
Kołaczyki z bryndzą
1 godz. 40 min
Groszek ptysiowy
1 godz.
Paluchy serowe ze słonecznikiem
30 min
Pesto z czosnku niedźwiedziego
10 min
Paluchy z serem gruyère i oliwkami (Olivettes)
1 godz. 40 min
Podpłomyki z masłem ziołowym
40 min
Paluchy drożdżowe z czarnuszką i sezamem
1 godz. 40 min
Langosze
1 godz. 30 min