Urządzenia i Akcesoria
Proziaki z masłem czosnkowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
16 sztuk
Składniki
Masło czosnkowe
-
1 ząbek czosnku
-
100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
¼ - ½ łyżeczki soli
Proziaki
-
520 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
400 g zsiadłego mleka400 g kefiru
-
1 czubata łyżeczka sody oczyszczonej
-
1 łyżeczka cukru
-
1 płaska łyżeczka soli
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
4.3 g
Kalorie
728.5 kJ /
174 kcal
Tłuszcz
6.1 g
Błonnik
0.8 g
Węglowodany
26.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA KRESOWA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Placek czosnkowo-serowy
2 Std.
Kanapki z focacci z bazyliowym pesto, mozzarellą i pomidorem
3 Std. 20 Min
Chlebki z grilla
1 Std. 35 Min
Grissini - paluchy chlebowe
3 Std.
Mini focaccie
2 Std. 5 Min
Obwarzanki wałeckie
3 Std.
Pizzowe łódeczki w dwóch wariantach
1 Std. 30 Min
Paluchy z serem gruyère i oliwkami (Olivettes)
1 Std. 40 Min
Podpłomyki z masłem ziołowym
40 Min
Podpłomyki z masłem czosnkowo-pietruszkowym
30 Min
Paluchy drożdżowe z czarnuszką i sezamem
1 Std. 40 Min
Pita
2 Std. 30 Min