Urządzenia i Akcesoria
Proziaki z masłem czosnkowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
16 sztuk
Składniki
Masło czosnkowe
-
1 ząbek czosnku
-
100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
¼ - ½ łyżeczki soli
Proziaki
-
520 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
400 g zsiadłego mleka400 g kefiru
-
1 czubata łyżeczka sody oczyszczonej
-
1 łyżeczka cukru
-
1 płaska łyżeczka soli
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
4.3 g
Kalorie
728.5 kJ /
174 kcal
Tłuszcz
6.1 g
Błonnik
0.8 g
Węglowodany
26.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA KRESOWA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Paluszki z serem i ziołami
40 Min
Podpłomyk alzacki ze szparagami
1 Std. 10 Min
Grissini - paluchy chlebowe
3 Std.
Pieczone pierożki z szynką
2 Std. 30 Min
Mini focaccie
2 Std. 5 Min
Paluszki serowo-szynkowe
1 Std. 15 Min
Wielkanocny chrzan z migdałami
25 Min
Czosnkowe chlebki naan
30 Min
Podpłomyk cztery sery
55 Min
Calzone z mozzarellą i jajkiem
2 Std. 50 Min
Pesto z czosnku niedźwiedziego
10 Min
Podpłomyki z masłem ziołowym
40 Min