Urządzenia i Akcesoria
Proziaki z masłem czosnkowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
16 sztuk
Składniki
Masło czosnkowe
-
1 ząbek czosnku
-
100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
¼ - ½ łyżeczki soli
Proziaki
-
520 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
400 g zsiadłego mleka400 g kefiru
-
1 czubata łyżeczka sody oczyszczonej
-
1 łyżeczka cukru
-
1 płaska łyżeczka soli
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
4.3 g
Kalorie
728.5 kJ /
174 kcal
Tłuszcz
6.1 g
Błonnik
0.8 g
Węglowodany
26.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA KRESOWA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chlebki z grilla
1 godz. 35 min
Grissini - paluchy chlebowe
3 godz.
Pieczone pierożki z szynką
2 godz. 30 min
Paluszki serowo-szynkowe
1 godz. 15 min
Wielkanocny chrzan z migdałami
25 min
Sos jajeczny do chlebków naan
25 min
Obwarzanki wałeckie
3 godz.
Podpłomyk cztery sery
55 min
Podpłomyki z masłem czosnkowo-pietruszkowym
30 min
Paluchy serowe ze słonecznikiem
30 min
Podpłomyki z masłem ziołowym
40 min
Paluchy drożdżowe z czarnuszką i sezamem
1 godz. 40 min