Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g wody, plus 1 łyżka do posmarowania bułek
- 80 g mleka
- 20 g cukru
- 5 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 485 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 1 ½ łyżeczki soli
- 80 masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 2 jajka (1 jajko, roztrzepane, do posmarowania bułek)
-
ziarna sezamu, do posypania bułek
lub mak, do posypania bułek
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 1096.5 kJ / 262.1 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 39.7 g
- Tłuszcz
- 8.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.7 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 369.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Burgery z łososia w domowej bułce z sałatką Colesław
3h 20min
Tortille
1h 15min
Domowe bułki do hot dogów
2h 15 min.
Pita
2h 30min
Pity z marynowanym kurczakiem
3h 45min
Minicalzone
2u. 5min
Bułki maślane do burgerów
1h 20min
Francuska bagietka
3 Std. 50 Min
Ciasto na pizzę
1h
Sos hamburgerowy
5min
Burgery wołowe z kozim serem i chutneyem z czerwonej cebuli
1 Std. 40 Min
Mini burgery
2 Std. 40 Min