Bułki do hamburgerów

Bułki do hamburgerów

4.9 2.5K ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz.
10 sztuk

Składniki

  • wody plus 1 łyżka do posmarowania bułek
    150 g
  • mleka
    80 g
  • cukru
    20 g
  • drożdży świeżych pokruszonych
    5 g
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
    485 g
  • soli
    1 ½ łyżeczki
  • masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
    80
  • jajka (1 jajko, roztrzepane, do posmarowania bułek)
    2
  • ziarna sezamu do posypania bułek
    mak, do posypania bułek

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 262.1 kcal / 1096.5 kJ
Białko 6.8 g
Tłuszcz 8.2 g
Węglowodany 39.7 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 4.7 g
Sód 369.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...