Urządzenia i Akcesoria
Bułki do hamburgerów
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz.
10 sztuk
Składniki
-
150 g wody plus 1 łyżka do posmarowania bułek
-
80 g mleka
-
20 g cukru
-
5 g drożdży świeżych pokruszonych
-
485 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
1 ½ łyżeczki soli
-
80 masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
2 jajka (1 jajko, roztrzepane, do posmarowania bułek)
-
mak, do posypania bułekziarna sezamu do posypania bułek
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
369.3 mg
Białko
6.8 g
Kalorie
1096.5 kJ /
262.1 kcal
Tłuszcz
8.2 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
4.7 g
Węglowodany
39.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
GRILL
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tortille
1 godz. 15 min
Ciasto na pizzę
1 godz.
Bułki maślane do burgerów
1 godz. 20 min
Burgery z łososia w domowej bułce z sałatką Colesław
3 godz. 20 min
Tradycyjne bagietki
2 godz. 30 min
Burger DELUXE
2 godz. 15 min
Bułki wrocławskie
2 godz.
Pita
2 godz. 30 min
Domowe bułki do hot dogów
2 godz. 15 min
Francuska bagietka
3 godz. 50 min
Pita domowa
3 godz.
Sos hamburgerowy
5 min