Bajgle z makiem
TM6 TM5

Bajgle z makiem

4.9 (3.7K ocen)

Składniki

  • 1 jajko
  • 100 g mleka
  • 25 g oleju rzepakowego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 25 g cukru
    lub 25 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 1 łyżeczka soli
  • 25 g drożdży świeżych, pokruszonych
    lub 1 opakowanie suchych drożdży (7-8 g, patrz wskazówka)
  • 650 - 700 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 250 g wody, ciepłej
  • 1 białko, roztrzepane, do posmarowania bajgli
  • mak, ilość do posypania bajgli

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
523.3 kJ / 125.1 kcal
Białko
3.8 g
Węglowodany
23.2 g
Tłuszcz
1.7 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Błonnik
1 g
Sód
105.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy