Bajgle z makiem

Bajgle z makiem

4.9 4.1K ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
24 sztuki

Składniki

  • 1 jajko
  • 100 g mleka
  • 25 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 25 g cukru
    25 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 1 łyżeczka soli
  • 25 g drożdży świeżych pokruszonych
    1 opakowanie suchych drożdży, (7-8 g, patrz wskazówka)
  • 650 - 700 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 250 g wody ciepłej
  • 1 białko roztrzepane, do posmarowania bajgli
  • mak ilość do posypania bajgli

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 105.2 mg
Białko 3.8 g
Kalorie 523.3 kJ / 125.1 kcal
Tłuszcz 1.7 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 0.3 g
Węglowodany 23.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...