
Urządzenia i Akcesoria
Sushi z surimi i serkiem kremowym
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
36 sztuk
Składniki
-
wody1200 g
-
ryżu do sushi250 g
-
octu ryżowego2 łyżki
-
cukru1 łyżeczka
-
soli¾ łyżeczki
-
paluszków surimi przekrojonych na pół120 g
-
serka kremowego podzielonego na kawałki80 g
-
sosu sriracha1 łyżka
-
ogórka bez gniazd nasiennych, pokrojonego w słupki200 g
-
awokado ilość do nadziania sushi, pokrojone w 0,5 cm plastry (ok. 0,5 szt.)
-
wodorostów nori4 płaty
-
sos sojowy ilość do podania
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
37 kcal /
156 kJ
Białko
1.2 g
Tłuszcz
0.9 g
Węglowodany
5.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SUSHI
10 Przepisów
Polska
Polska