Sushi z surimi i serkiem kremowym

Sushi z surimi i serkiem kremowym

4.9 1.2K ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
36 sztuk

Składniki

  • wody
    1200 g
  • ryżu do sushi
    250 g
  • octu ryżowego
    2 łyżki
  • cukru
    1 łyżeczka
  • soli
    ¾ łyżeczki
  • paluszków surimi przekrojonych na pół
    120 g
  • serka kremowego podzielonego na kawałki
    80 g
  • sosu sriracha
    1 łyżka
  • ogórka bez gniazd nasiennych, pokrojonego w słupki
    200 g
  • awokado ilość do nadziania sushi, pokrojone w 0,5 cm plastry (ok. 0,5 szt.)
  • wodorostów nori
    4 płaty
  • sos sojowy ilość do podania

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 37 kcal / 156 kJ
Białko 1.2 g
Tłuszcz 0.9 g
Węglowodany 5.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...