
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g ryżu do sushi
- 1200 g wody
- 20 g octu ryżowego plus 2 łyżki do zaprawy
- 1 łyżeczka cukru
- ¾ łyżeczki soli
- 120 g paluszków surimi przekrojonych na pół
- 80 g serka kremowego podzielonego na kawałki
- 1 łyżka sosu sriracha
- 200 g ogórka bez gniazd nasiennych, pokrojonego w słupki
- 4 płaty wodorostów nori
- awokado ilość do nadziania sushi, pokrojone w 0,5 cm plastry (ok. 0,5 szt.)
- sos sojowy ilość do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 37 kcal / 156 kJ
- Białko
- 1.2 g
- Tłuszcz
- 0.9 g
- Węglowodany
- 5.5 g