Urządzenia i Akcesoria
Sushi z surimi i serkiem kremowym
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
36 sztuk
Składniki
-
1200 g wody
-
250 g ryżu do sushi
-
2 łyżki octu ryżowego
-
1 łyżeczka cukru
-
¾ łyżeczki soli
-
120 g paluszków surimi przekrojonych na pół
-
80 g serka kremowego podzielonego na kawałki
-
1 łyżka sosu sriracha
-
200 g ogórka bez gniazd nasiennych, pokrojonego w słupki
-
awokado ilość do nadziania sushi, pokrojone w 0,5 cm plastry (ok. 0,5 szt.)
-
4 płaty wodorostów nori
-
sos sojowy ilość do podania
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
1.2 g
Kalorie
156 kJ /
37 kcal
Tłuszcz
0.9 g
Węglowodany
5.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SUSHI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sushi temaki
1 godz. 30 min
Sałatka sushi
1 godz. 15 min
Różowe sushi z warzywami i sosem awokado-wasabi
2 godz. 45 min
Krewetki i warzywa w tempurze
1 godz.
Ryż do sushi
1 godz.
Sushi z pieczarkami portobello
1 godz. 30 min
Surowe warzywne sushi (dieta raw)
8 godz. 30 min
Sushi z kaszy bulgur z łososiem
1 godz. 20 min
Sushi z pikantnym tuńczykiem
1 godz. 25 min
Sushi z wędzonym łososiem
1 godz. 20 min
Onigirazu (japońskie kanapki ryżowe) z szarpanym łososiem teriyaki
1 godz. 10 min
Sushi z krewetkami w tempurze
2 godz. 40 min