Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 65 g de sucre en poudre
- 10 g de sel
- 2 œufs
- 200 g d'eau
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 125 g de beurre, et un peu pour les moules
- 100 g de raisins secs
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 3660 kJ / 872 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 120 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Błonnik
- 6 g
Alternatywne przepisy
Manneles
1 godz. 30 min
Spritzbredele
25 min
Bredele à la noisette
1h
Kouglof alsacien
4h 20min
Stollen
3h 45min
Fleischschnacka (pâte à nouille garnie de viande)
1 godz. 10 min
Streusel
2h
Brioche à la confiture de rhubarbes
4h
Spätzles aux girolles
50 min
Kougelhopf
2 godz. 55 min
Kouglof
3sa 20 dk
Kaeskueche (tarte au fromage blanc)
55 min