
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cake
- 200 g de chocolat fondant min. 63% de cacao, en pastilles ou morceaux
- 200 g de beurre en morceaux, et plus pour graisser
- 100 g d'eau
- 250 g de farine de blé
- 25 g de poudre de cacao (tout type) ((env.. 4 c. à s.)
- 1 c. à soupe bombée de levure chimique
- 180 g de cassonade blonde
- 180 g de sucre
- 3 oeufs
- 80 g de crème fraîche, min 30% M.G.
Glaçage
- 200 g de chocolat fondant min. 60% de cacao, en pastilles ou morceaux
- 200 g de beurre en morceaux
- 200 g de sucre glace
- Wartości odżywcze
- na 1 tranche
- Kalorie
- 760 kcal / 3181 kJ
- Białko
- 7 g
- Tłuszcz
- 47 g
- Węglowodany
- 77.3 g