Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cake
- 200 g de chocolat fondant, min. 63% de cacao, en pastilles ou morceaux
- 200 g de beurre, en morceaux, et plus pour graisser
- 100 g d'eau
- 250 g de farine de blé
- 25 g de poudre de cacao (tout type) ((env.. 4 c. à s.)
- 1 c. à soupe bombée de levure chimique
- 180 g de cassonade blonde
- 180 g de sucre
- 3 oeufs
- 80 g de crème fraîche, min 30% M.G.
Glaçage
- 200 g de chocolat fondant, min. 60% de cacao, en pastilles ou morceaux
- 200 g de beurre, en morceaux
- 200 g de sucre glace
- Wartości odżywcze
- na 1 tranche
- Kalorie
- 3181 kJ / 760 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 77.3 g
- Tłuszcz
- 47 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Génoise
1h 50min
Cookies aux pépites de chocolat
50 Min
Gâteau aux pommes
1h
Gâteau marbré
2 Std. 10 Min
Brownies
50 Min
Gâteau triple chocolat
2 godz. 30 min
Cupcakes "cerveaux"
1h 40min
Baguette
3 Std. 45 Min
Gâteau au chocolat et au caramel beurre salé
3h 15min
Tarte feuilletée pomme-raisin sans sucre ajouté
Brak ocen
Gâteau au chocolat
45min
Pancakes à l'américaine
40min