Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cake
- 200 g de chocolat fondant, min. 63% de cacao, en pastilles ou morceaux
- 200 g de beurre, en morceaux, et plus pour graisser
- 100 g d'eau
- 250 g de farine de blé
- 25 g de poudre de cacao (tout type) ((env.. 4 c. à s.)
- 1 c. à soupe bombée de levure chimique
- 180 g de cassonade blonde
- 180 g de sucre
- 3 oeufs
- 80 g de crème fraîche, min 30% M.G.
Glaçage
- 200 g de chocolat fondant, min. 60% de cacao, en pastilles ou morceaux
- 200 g de beurre, en morceaux
- 200 g de sucre glace
- Wartości odżywcze
- na 1 tranche
- Kalorie
- 3181 kJ / 760 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 77.3 g
- Tłuszcz
- 47 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscuits Brownie
1sa 35 dk
Fraises sous-vide avec mousse au chocolat blanc
2h
Biscuits au beurre
50 min
Boulettes de viande à la sauce tomate
45 min
Mayonnaise
5min
Brownies
50 min
Gâteau triple chocolat
2h 30 min
Ficelles croustillantes au chocolat
55 min
Mousse au chocolat glacée
Brak ocen
Biscuits citronnés
1h 45 min
Gâteau au chocolat et au caramel beurre salé
3 Std. 15 Min
Cookies aux pépites de chocolat
50 min