
Wersje kompatybilne
Gâteau d'avoine et de fruits secs à la vapeur
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- du beurre pour le moule
- de la farine de blé pour le moule
- 8 oeufs blancs et jaunes séparés
- 1 pincée de sel
- 180 g de flocons d'avoine
- 200 g de cacahuètes grillées à sec non salées
- 250 g de dattes dénoyautées
- 80 g de miel
- 40 g d'huile d'olive
- 1 c. à café de cannelle en poudre
- 800 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 340 kcal / 1420.4 kJ
- Białko
- 10.7 g
- Tłuszcz
- 17.7 g
- Węglowodany
- 31.2 g
- Błonnik
- 4.6 g