Pollo ai peperoni

Pollo ai peperoni

4.6 8 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 porzioni

Składniki

  • spicchi di aglio
    2
  • di olio extravergine di oliva
    40 g
  • di peperoni rossi tagliati a pezzi (2-3 cm)
    350 g
  • di basilico, fresco
    1 rametto
  • di sale
    2 cucchiaini
  • di timo fresco
    1 rametto
  • di rosmarino
    1 rametto
  • di peperoncino rosso (opcjonalnie)
    1 pizzico
  • foglia di alloro secca
    1
  • filetti di acciuga, sott'olio o in salamoia, ben sgocciolati
    2 - 3
  • di cosce di pollo, intere, senza pelle (cosce e sovracosce separate)
    700 g
  • di birra chiara
    100 g
  • di brodo vegetale (opcjonalnie)
    50 g
    50 g di acqua, + 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale, fatto in casa
  • di pepe bianco, in polvere
    1 pizzico

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 238 kcal / 996 kJ
Białko 22.7 g
Tłuszcz 14.6 g
Węglowodany 4.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...