Bündner Gerstensuppe

4.9 207 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln halbiert
    80 g
  • Rüebli in Stücken (3 cm)
    60 g
  • Lauch in Ringen (2 cm)
    100 g
  • Knollensellerie in Stücken (3 cm)
    100 g
  • Schweizer Bündner Fleisch in Streifen (2 cm) oder kleinen Würfeln
    100 g
  • Butter
    30 g
  • Rollgerste
    80 g
  • Wasser
    900 g
  • Gemüsebouillon Paste
    2 geh. TL
    2 Gemüsebouillonwürfel (für je 0,5 l)
  • Vollrahm
    125 g
  • Salz
    1 Prise
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen
    1 Prise
  • Petersilie, flachblättrig Blätter abgezupft, gehackt
    ½ Bund

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 307.6 kcal / 1287.1 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 19.6 g
Węglowodany 25.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...