Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g Karotten, geschält, in Stücken
- 100 g Knollensellerie, geschält, in Stücken
- 50 g Zwiebeln, halbiert
- 6 Dörrtomaten, in Öl, abgetropft
- 2 EL Tomatenpüree
- 2 EL Olivenöl
- 8 Scheiben Toastbrot (2 Scheiben in Stücken, 6 Scheiben beiseitegelegt)
- 2 EL Kapern aus dem Glas, abgespült, abgetropft
- 1 - 2 TL Sambal Oelek
- 30 g Jungsalat
- 1 Schalotte, in feinen Ringen
- 2 TL Aceto balsamico
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1271 kJ / 304 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 13 g
Alternatywne przepisy
Randen-Suppe
45 min
Tomatenrisotto mit Burrata
30 min
Gemüse-Chüechli
55 min
Risotto milanese
30 min
Spinatwähe
55 min
Soledurner Wysuppe (Solothurner Weinsuppe)
1h
Eier-Tatar
35 min
Rosmarin Focaccia
2h 30min
Rüeblisalat
15 min
Randen-Hummus
10min
Randenrisotto mit Saltimbocca
45 min
Süssmostcreme
4 Std. 15 Min