Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Knoblauchzehen
- 150 g Zwiebeln, halbiert
- 20 g Domates Salçası
- 40 g Olivenöl
- 250 g Tomaten, halbiert
-
500
g grüne Bohnen (Busch- oder Stangenbohnen), in Stücken (5 cm)
lub 500 g grüne Bohnen, TK, aufgetaut, in Stücken (5 cm) - 1 TL Zucker
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 669 kJ / 160 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 3.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wachtelbohnen in Tomatensauce - Zeytinyağlı Barbunya
14h
Noahs süße Suppe - Aşure
11 Std. 20 Min
Köfte Adana-Art mit Zwiebelsalat - Adana Köfte ve Soğan Salatası
35p
Grießhelva - İrmik Helvası
1h 25 min
Bulgur-Gemüse-Pilaw - Sebzeli Bulgur Pilavı
30 Min
Kleine Köfte in Brühe - Sulu Köfte
1óra
Gefüllte Paprika - Zeytinyağlı Biber Dolması
1h 10 min
Weinblätter mit Rinderhack und Zitronensauce - Limon Soslu Etli Sarma
2h
Weiße-Bohnen-Eintopf - Etli Kuru Fasulye
14h
Almsuppe - Yayla Çorbası
55p
Rote-Linsen-Köfte - Mercimekli Köfte
1óra
Joghurt-Möhren-Creme - Yoğurtlu Havuç Ezmesi
50 Min