
Urządzenia i Akcesoria
Orman Kebabı - Lamm-Eintopf
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
6 Portionen
Składniki
-
Zwiebeln halbiert150 g
-
Knoblauchzehen2
-
Tomatenmark50 g
-
Butter in Stücken60 g
-
Olivenöl20 g
-
Weizenmehl10 g
-
Lammhüfte gewürfelt (2-3 cm)650 g
-
stückige Tomaten400 g
-
Wasser500 g
-
Thymianblättchen, frisch (opcjonalnie) und etwas mehr zum Dekorieren1 TL
-
Pul Biber (opcjonalnie)1 TL
-
Schwarzkümmel-Samen (opcjonalnie)½ TL
-
schwarzer Pfeffer, gemahlen1 TL
-
Salz2 TL
-
Möhren in Würfeln (1,5 cm)350 g
-
Erbsen, frisch250 g
-
Kartoffeln, vorwiegend festkochend in Würfeln (2 cm)600 g
-
Schnittlauch in feinen Röllchen5 g
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
594 kcal /
2485 kJ
Białko
23 g
Tłuszcz
41 g
Węglowodany
34 g
Błonnik
6.8 g
Tłuszcz nasycony
18 g
Sód
417 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Türkische Küche
6 Przepisów
Niemcy
Niemcy