Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 50 g Tomatenmark
- 60 g Butter, in Stücken
- 20 g Olivenöl
- 10 g Weizenmehl
- 650 g Lammhüfte, gewürfelt (2-3 cm)
- 400 g stückige Tomaten
- 500 g Wasser
- 1 TL Thymianblättchen, frisch, und etwas mehr zum Dekorieren (opcjonalnie)
- 1 TL Pul Biber (opcjonalnie)
- ½ TL Schwarzkümmel-Samen (opcjonalnie)
- 1 TL schwarzer Pfeffer, gemahlen
- 2 TL Salz
- 350 g Möhren, in Würfeln (1,5 cm)
-
250
g Erbsen, frisch
lub Erbsen, TK - 600 g Kartoffeln, vorwiegend festkochend, in Würfeln (2 cm)
- 5 g Schnittlauch, in feinen Röllchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2485 kJ / 594 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 41 g
- Tłuszcz nasycony
- 18 g
- Błonnik
- 6.8 g
- Sód
- 417 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vegane Köfte (Etsiz Çiğ Köfte)
50 min
Acuka
5min
Rote-Linsen-Bulgur-Suppe
1 Std. 10 Min
Kreolische Empanadas
3h
Poğaça - türkische Teigtaschen
2h 40min
Ezogelin Çorbası - Rote Linsensuppe
1h 5min
Lammragout mit Auberginenpüree - Hünkâr Beğendi
50 min
Mediterraner Hähnchen-Eintopf
1 godz.
Köfteauflauf (İzmir Köfte)
1h 5min
Weiße-Bohnen-Eintopf mit Fenchel und Salsiccia
55min
Weiße-Bohnen-Eintopf - Etli Kuru Fasulye
14h
Rote-Linsen-Suppe - Mercimek Çorbası
30 min