Orman Kebabı - Lamm-Eintopf

Orman Kebabı - Lamm-Eintopf

4.6 129 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
6 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln halbiert
    150 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Tomatenmark
    50 g
  • Butter in Stücken
    60 g
  • Olivenöl
    20 g
  • Weizenmehl
    10 g
  • Lammhüfte gewürfelt (2-3 cm)
    650 g
  • stückige Tomaten
    400 g
  • Wasser
    500 g
  • Thymianblättchen, frisch (opcjonalnie) und etwas mehr zum Dekorieren
    1 TL
  • Pul Biber (opcjonalnie)
    1 TL
  • Schwarzkümmel-Samen (opcjonalnie)
    ½ TL
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen
    1 TL
  • Salz
    2 TL
  • Möhren in Würfeln (1,5 cm)
    350 g
  • Erbsen, frisch
    250 g
    Erbsen, TK
  • Kartoffeln, vorwiegend festkochend in Würfeln (2 cm)
    600 g
  • Schnittlauch in feinen Röllchen
    5 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 417 mg
Białko 23 g
Kalorie 2485 kJ / 594 kcal
Tłuszcz 41 g
Błonnik 6.8 g
Tłuszcz nasycony 18 g
Węglowodany 34 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...