Lammragout mit Auberginenpüree - Hünkâr Beğendi

Lammragout mit Auberginenpüree - Hünkâr Beğendi

4.4 244 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln halbiert
    100 g
  • Öl
    30 g
  • Lammfleisch für Gulasch, ohne Knochen in Stücken
    500 g
    500 g Rindergulasch, in Stücken
  • Auberginen (à 300 g)
    3
  • Tomaten gewürfelt
    300 g
  • Biber Salçası
    30 g
  • Wasser
    100 g
  • Salz
    2 ½ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Chiliflocken (Pul Biber)
    ½ TL
  • Zimt (optional)
    ¼ TL
  • Milch
    200 g
  • Butter weich
    40 g
  • Mehl
    30 g
  • Muskat
    1 Prise
  • Käse (z.B. Kaşar-Käse, Gouda oder Mozzarella), in kleinen Stücken
    120 g
  • grüne Spitzpaprika in Ringen
    1
    2 EL glatte Petersilie, gehackt

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portionen

Białko 37 g
Kalorie 2202 kJ / 526 kcal
Tłuszcz 34 g
Błonnik 4.6 g
Węglowodany 18 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...