Türkischer Lamm-Gemüse-Eintopf (Etli Türlü)

4.2 19 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 Portionen

Składniki

  • Tomaten geviertelt
    250 g
  • Zwiebeln halbiert
    80 g
  • Knoblauchzehen
    1 - 3
  • Olivenöl
    20 g
  • Paprikamark (Biber Salçası)
    30
  • Lammfleisch mager, in Würfeln (2 cm)
    400 g
  • Wasser
    200 g
  • Thymian abgezupft
    2 Zweige
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Pul Biber
    1 TL
  • breite, grüne Bohnen, frisch in Stücken (2 cm)
    150 g
    150 g grüne Bohnen, frisch, in Stücken (2 cm)
  • Kartoffeln in Stücken (1 cm)
    250 g
  • rote Paprika in Stücken (1-2 cm)
    80 g
  • Aubergine in Stücken (1-2 cm)
    150 g
  • Zucchini in Stücken (1-2 cm)
    130 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 13.6 g
Kalorie 1175.7 kJ / 281 kcal
Tłuszcz 18.6 g
Błonnik 3.7 g
Węglowodany 15.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...