Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Knoblauchzehe
- 300 g Rotkohl, in Stücken
- 60 g rote Zwiebeln, halbiert
- 60 g Walnusshälften
- 1 TL Salz
- 30 g Olivenöl
- 15 g Essig
- 20 g Granatapfelsirup, sauer (Nar Eksisi)
- 200 g Rucola, ohne Stiele
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 932 kJ / 223 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 3.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Köfte Adana-Art mit Zwiebelsalat - Adana Köfte ve Soğan Salatası
35min
Bulgur-Gemüse-Pilaw - Sebzeli Bulgur Pilavı
30min
Rote-Linsen-Suppe - Mercimek Çorbası
30min
Grüne-Bohnen-Gemüse - Zeytinyağlı Taze Fasulye
30min
Weinblätter mit Rinderhack und Zitronensauce - Limon Soslu Etli Sarma
2h
Weiße-Bohnen-Eintopf - Etli Kuru Fasulye
14u.
Fruchtig-scharfe Gemüse-Salsa - Antep Ezmesi
1h 15 min
Almsuppe - Yayla Çorbası
55min
Rote-Linsen-Köfte - Mercimekli Köfte
1h
Bulgursalat - Kısır
1h
Acuka
5 min
Joghurt-Möhren-Creme - Yoğurtlu Havuç Ezmesi
50min