Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 2 - 3 Knoblauchzehen, nach Geschmack
- 40 g Tomatenmark
- 30 - 40 g Butter, in Stücken (2 cm)
- 200 g rote Linsen, getrocknet
-
2 - 3
TL Minze, getrocknet
lub 5 Minzblätter, frisch, gehackt - 30 g Reis
- 20 g Bulgur
- 1 ½ - 2 TL Salz
- ¼ - ½ TL schwarzer Pfeffer, gemahlen
- ¼ - 1 TL Chiliflocken (Pul Biber)
- 1475 g Wasser, lauwarm
- 1 Zitrone, geviertelt, zum Beträufeln
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1275 kJ / 305 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 7.1 g
- Sód
- 985 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Weiße-Bohnen-Eintopf mit Fenchel und Salsiccia
55 Min
Rote-Linsen-Bulgur-Suppe
1 Std. 10 Min
Vegane Köfte (Etsiz Çiğ Köfte)
50min
Frittierte indonesische Gemüsepuffer (vegan)
40min
Nacksche Mäuse - Weiße-Bohnen-Eintopf
20min
Masala-Tee
15 min
Rote-Linsen-Suppe - Mercimek Çorbası
30min
Wirsing-Eintopf
40min
Lamm-Curry mit Kichererbsen und Spinat
16h 50min
Mutabal (Auberginen-Joghurt-Dip)
50min
Zaalouk (Auberginen-Salat)
50min
Acuka
5 menit