Ezogelin Çorbası - Rote Linsensuppe

Ezogelin Çorbası - Rote Linsensuppe

4.6 854 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln halbiert
    100 g
  • Knoblauchzehen nach Geschmack
    2 - 3
  • Tomatenmark
    40 g
  • Butter in Stücken (2 cm)
    30 - 40 g
  • rote Linsen, getrocknet
    200 g
  • Minze, getrocknet
    2 - 3 TL
    5 Minzblätter, frisch, gehackt
  • Reis
    30 g
  • Bulgur
    20 g
  • Salz
    1 ½ - 2 TL
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen
    ¼ - ½ TL
  • Chiliflocken (Pul Biber)
    ¼ - 1 TL
  • Wasser lauwarm
    1750 g
  • Zitrone geviertelt, zum Beträufeln
    1

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 1062.1 mg
Białko 14.4 g
Kalorie 1279 kJ / 305.7 kcal
Tłuszcz 7.9 g
Błonnik 7.2 g
Tłuszcz nasycony 4.7 g
Węglowodany 46.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...