Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 2 - 3 Knoblauchzehen, nach Geschmack
- 40 g Tomatenmark
- 30 - 40 g Butter, in Stücken (2 cm)
- 200 g rote Linsen, getrocknet
-
2 - 3
TL Minze, getrocknet
lub 5 Minzblätter, frisch, gehackt - 30 g Reis
- 20 g Bulgur
- 1 ½ - 2 TL Salz
- ¼ - ½ TL schwarzer Pfeffer, gemahlen
- ¼ - 1 TL Chiliflocken (Pul Biber)
- 1475 g Wasser, lauwarm
- 1 Zitrone, geviertelt, zum Beträufeln
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1275 kJ / 305 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 7.1 g
- Sód
- 985 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rote-Linsen-Bulgur-Suppe
1h 10min
Rote-Linsen-Suppe - Mercimek Çorbası
30min
Orman Kebabı - Lamm-Eintopf
1 godz.
Mutabal (Auberginen-Joghurt-Dip)
50min
Himmlische Suppe (Cennet Çorbası)
40 Min
Almsuppe - Yayla Çorbası
55 min
Rote-Linsen-Köfte - Mercimekli Köfte
1 godz.
Acuka
5 Min
Joghurt-Möhren-Creme - Yoğurtlu Havuç Ezmesi
50min
Köfteauflauf (İzmir Köfte)
1h 5min
Poğaça - türkische Teigtaschen
2 godz. 40 min
Vegane Köfte (Etsiz Çiğ Köfte)
50min