Ezogelin Çorbası - Rote Linsensuppe
TM6 TM5

Ezogelin Çorbası - Rote Linsensuppe

4.6 (438 ocen)

Składniki

  • 100 g Zwiebeln, halbiert
  • 2 - 3 Knoblauchzehen, nach Geschmack
  • 40 g Tomatenmark
  • 30 - 40 g Butter, in Stücken (2 cm)
  • 200 g rote Linsen, getrocknet
  • 2 - 3 TL Minze, getrocknet
    lub 5 Minzblätter, frisch, gehackt
  • 30 g Reis
  • 20 g Bulgur
  • 1 ½ - 2 TL Salz
  • ¼ - ½ TL schwarzer Pfeffer, gemahlen
  • ¼ - 1 TL Chiliflocken (Pul Biber)
  • 1475 g Wasser, lauwarm
  • 1 Zitrone, geviertelt, zum Beträufeln

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1275 kJ / 305 kcal
Białko
14 g
Węglowodany
47 g
Tłuszcz
8 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Błonnik
7.1 g
Sód
985 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy