
Urządzenia i Akcesoria
Ezogelin Çorbası - Rote Linsensuppe
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 Portionen
Składniki
-
Zwiebeln halbiert100 g
-
Knoblauchzehen nach Geschmack2 - 3
-
Tomatenmark40 g
-
Butter in Stücken (2 cm)30 - 40 g
-
rote Linsen, getrocknet200 g
-
Minze, getrocknet2 - 3 TL
-
Reis30 g
-
Bulgur20 g
-
Salz1 ½ - 2 TL
-
schwarzer Pfeffer, gemahlen¼ - ½ TL
-
Chiliflocken (Pul Biber)¼ - 1 TL
-
Wasser lauwarm1475 g
-
Zitrone geviertelt, zum Beträufeln1
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
305 kcal /
1275 kJ
Białko
14 g
Tłuszcz
8 g
Węglowodany
47 g
Błonnik
7.1 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Sód
985 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Türkische Küche
6 Przepisów
Niemcy
Niemcy