Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Zwiebeln, halbiert
- 30 g Butter, weich
- 70 g rote Paprika, in Stücken
- 100 g Tomaten, halbiert
- 15 g Biber Salçası
- 200 g Bulgur, grob (Pilavlık Bulgur)
- 280 g Wasser
- 1 TL Salz
- ½ TL Kreuzkümmel, gemahlen (Cumin)
- ¼ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1004 kJ / 239 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 6.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wachtelbohnen in Tomatensauce - Zeytinyağlı Barbunya
14 Std.
Köfte Adana-Art mit Zwiebelsalat - Adana Köfte ve Soğan Salatası
35 Min
Rote-Linsen-Suppe - Mercimek Çorbası
30 Min
Butterreis mit Fadennudeln - Şehriyeli Pirinç Pilavı
50 Min
Grüne-Bohnen-Gemüse - Zeytinyağlı Taze Fasulye
30 Min
Weiße-Bohnen-Eintopf - Etli Kuru Fasulye
14 Std.
Fruchtig-scharfe Gemüse-Salsa - Antep Ezmesi
1h 15min
Linsen-Nudel-Suppe mit Sucuk - Sucuklu Sakala Çarpan Çorbası
6 godz. 30 min
Almsuppe - Yayla Çorbası
55min
Rote-Linsen-Köfte - Mercimekli Köfte
1 Std.
Bulgursalat - Kısır
1 Std.
Joghurt-Möhren-Creme - Yoğurtlu Havuç Ezmesi
50 Min