Lammgulasch mit Paprika - Tas Kebap

Lammgulasch mit Paprika - Tas Kebap

4.0 809 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 Portionen

Składniki

  • Knoblauchzehen
    2
  • Zwiebeln halbiert
    150 g
  • Öl
    20 g
  • Lammfleisch, sehnenfrei, ohne Knochen (Schulter oder Keule), in Stücken
    500 g
  • Biber Salçası
    30 g
  • Tomaten geviertelt
    150 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • Kreuzkümmel, gemahlen (Cumin)
    1 TL
  • Pfeffer aus der Mühle
    ½ TL
  • Paprika edelsüß
    ½ TL
  • Rosmarin, getrocknet, gehackt
    ½ TL
    ½ TL Thymian, getrocknet, (Kekik)
  • Lorbeerblätter
    2
  • Mehl
    30 g
  • Wasser
    150 g
  • Essig
    20 g
  • grüne Spitzpaprika in Ringen
    150 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 273 kcal / 1144 kJ
Białko 28 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 12 g
Błonnik 2.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...