Bernerplatte

Bernerplatte

4.2 6 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln halbiert
    80 g
  • Butter
    15 g
  • Wacholderbeeren
    8
  • Sauerkraut, roh
    1000 g
  • Rippli geräuchert
    600 g
  • geräucherter Kochspeck geräuchert (ca. 300 g)
    1 Stück
  • Wasser
    1500 g
  • Gemüsebouillonwürfel (für 0,5 l)
    1
  • Dörrbohnen über Nacht in kaltem Wasser eingeweicht
    100 g
  • Berner Zungenwurst (ca. 300 g)
    1
  • Wädli (ca. 400 g), gekocht
    1

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 44 g
Kalorie 2277 kJ / 544 kcal
Tłuszcz 35 g
Węglowodany 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...