Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 300 g Peperoni, gemischt, rot und gelb, in Stücken (3 cm)
- 2 EL Olivenöl
- 700 g Rindsvoressen, z. B. Schulter, in Würfeln (2 cm)
- ¾ TL Salz
- 2 EL Mehl
- 2 EL Tomatenpüree
- 1 ½ EL Paprika edelsüss
- 200 g Rotwein
- 1 Dose gehackte Tomaten, aus der Dose (ca. 400 g)
- 2 Fleischbouillonwürfel (für je 0,5 l)
- 8 Kartoffeln, festkochend, mittelgross, mit der Schale (ca. 800 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2057 kJ / 489 kcal
- Białko
- 45.4 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 10 g
Alternatywne przepisy
Schnelles Thai-Curry mit Poulet
40 Min
Zürcher Geschnetzeltes mit Kartoffeln
3h
Chili con carne
40 Min
Bolognese Sauce
3h 15min
Hackfleisch-Linsen-Eintopf mit Kartoffelstock
50 Min
Gemüsecremesuppe
45min
Rindsstroganoff
45min
Poulet mit Kartoffelstock
1 Std. 15 Min
Fleischbällchen mit Kartoffelstock
1 Std.
Poulet-Eintopf mit Senfsauce
40 Min
Spaghetti Bolognese
40 Min
Rindsvoressen
1h 50min