Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 300 g Peperoni, gemischt, rot und gelb, in Stücken (3 cm)
- 2 EL Olivenöl
- 700 g Rindsvoressen, z. B. Schulter, in Würfeln (2 cm)
- ¾ TL Salz
- 2 EL Mehl
- 2 EL Tomatenpüree
- 1 ½ EL Paprika edelsüss
- 200 g Rotwein
- 1 Dose gehackte Tomaten, aus der Dose (ca. 400 g)
- 2 Fleischbouillonwürfel (für je 0,5 l)
- 8 Kartoffeln, festkochend, mittelgross, mit der Schale (ca. 800 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2057 kJ / 489 kcal
- Białko
- 45.4 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 10 g
Alternatywne przepisy
Schnelles Thai-Curry mit Poulet
40 min.
Rindfleisch in Pilz-Rahm-Sauce
1h
Griechischer Eintopf
45 min.
Bolognese Sauce
3h 15 min
Spaghetti Bolognese
40 min.
Poulet mit Kartoffelstock
1h 15 min.
Chili con carne
40 min.
Klassische Lasagne
2 godz. 5 min
Fleischbällchen in spanischer Sauce
55 min.
Rindsstroganoff
45 min.
Kalbsrahmgulasch mit Steinpilzen
1h 30 min.
Rindsvoressen mit Semmelknödeln
1h 30 min.