Maissuppe mit Wienerli und Bürli

Maissuppe mit Wienerli und Bürli

3.9 78 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln halbiert
    80 g
  • Butter
    10 g
  • Maiskörner abgespült, abgetropft (Abtropfgewicht 570 g)
    2 Dosen
  • Wasser
    700 g
  • Vollrahm
    200 g
  • Gemüsebouillonwürfel (für je 0,5 l)
    2
  • Wienerli (ca. 400 g)
    8
  • Schnittlauch fein geschnitten
    ½ Bund
  • Brötchen (Bürli)
    4

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 4 Portionen

Białko 114.3 g
Kalorie 13743 kJ / 3295 kcal
Tłuszcz 174 g
Węglowodany 305 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...