![Basler Mehlsuppe Basler Mehlsuppe](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/d5fc384a-82ac-4d9a-b574-04ccf13c6d27/Derivates/3f008372-76d8-4ad4-93fb-4d6a0b57e22f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Mehl
- 50 g Gruyère, in Stücken (2 cm)
- 80 g Zwiebeln, halbiert
- 45 g Bratbutter
- 1000 g Wasser
- 2 Rindsbouillonwürfel (für je 0,5 l)
- 1 Prise Salz
- 1 Prise Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portionen
- Kalorie
- 842 kJ / 201 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 15 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brönnti Creme (Gebrannte Creme)
4 godz. 50 min
Hackfleisch-Omeletten mit Randen-Apfelmus
1 Std. 10 Min
Knöpfli
50 Min
Zwiebelwähe
1 Std. 15 Min
Älpler Magronen
45min
Riz Casimir
45min
Zwiebel-Käsewähe
1 Std. 15 Min
Nidelwähe (Rahmkuchen)
45min
Lauch-Kartoffelstock mit Brätkügeli-Sauce
55 Min
Peperonicremesuppe
20min
Fischknusperli mit Tartarsauce
50 Min
Süssmostcreme
4 Std. 15 Min