Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Mehl
- 50 g Gruyère, in Stücken (2 cm)
- 80 g Zwiebeln, halbiert
- 45 g Bratbutter
- 1000 g Wasser
- 2 Rindsbouillonwürfel (für je 0,5 l)
- 1 Prise Salz
- 1 Prise Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portionen
- Kalorie
- 842 kJ / 201 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 15 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Älpler Magronen
45 Min
Lauch-Kartoffelstock mit Brätkügeli-Sauce
55 Min
Tessiner Polenta
45 Min
Brönnti Creme (Gebrannte Creme)
4 Std. 50 Min
Knöpfli
50 Min
Knöpfli
50 Min
Bündner Capuns
35 Min
Brätchügeli-Pastetli mit Erbsli und Rüebli
35 Min
Zwiebelwähe
1 Std. 15 Min
Speckzopf mit Zwiebelsprossen
2 godz. 10 min
Süssmostcreme
4 godz. 15 min
Berner Zopf
1h 45min