Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Wasser
- 1 Gemüsebouillonwürfel (für 0,5 l)
- ½ TL Salz
- 1000 g Kartoffeln, festkochend, geschält, in Scheiben (4 mm)
- 20 g Rapsöl
- 20 g Vollrahm
- 50 g Naturjoghurt
- 30 g Kräuteressig
- 1 EL Senf
- ¼ TL Salz, nach Belieben
- 1 Prise Pfeffer, nach Belieben
- 15 g Schnittlauch, in Ringen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1130 kJ / 270 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 8 g
Alternatywne przepisy
Ghackets mit Hörnli
30 Min
Hackfleisch-Omeletten mit Randen-Apfelmus
1h 10min
Teigwaren mit Thonsauce
30 Min
Hörnlisalat
35 min
Riz Casimir
45min
Peperoni-Poulet-Geschnetzeltes zu Bandnudeln
40 min
Hörnlisalat
30 Min
Kartoffelsalat
8sa 45 dk
Tomatensauce für jeden Tag
30 Min
Wurst-Käse-Salat
10min
Älplermagronen
30 Min
Brätchügeli-Pastetli mit Erbsli und Rüebli
35 min