![Lachs mit Fenchel-Apfel-Salat Lachs mit Fenchel-Apfel-Salat](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/65C13432-CD33-4BEB-A8B7-B9C373AED07E/Derivates/4f3698e8-a0a3-4df3-b5ef-e85a2de6314e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ Zitrone
- 1 TL Dijonsenf
- ¾ TL Salz
- 20 g Olivenöl
- 1 ½ TL Dill, frisch
- 2 Lachsfilets, frisch, ohne Haut, 3 cm dick (à ca. 150 g) (siehe Tipp)
- ⅛ TL Pfeffer, gemahlen
- Wasser, Wasser zum Eintauchen
- 1850 g Wasser
- 1 gestr. TL Ascorbinsäure
- 150 - 200 g Fenchelknolle, halbiert und in dünne Scheiben geschnitten
- ½ rote Zwiebel (ca. 30 g), halbiert und in dünne Scheiben geschnitten (opcjonalnie)
- ½ Apfel, geviertelt und in dünne Scheiben geschnitten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1803 kJ / 430 kcal
- Białko
- 31.3 g
- Węglowodany
- 8.8 g
- Tłuszcz
- 28.8 g
- Błonnik
- 2.4 g
Alternatywne przepisy
Rindfleischragout auf Selleriepüree
1j
Zitronen-Knoblauch-Fisch
2 godz. 20 min
Fischfilet mit Brokkoli, Reis und Dillsauce
45min
Gemüsecremesuppe
45min
Kürbissuppe
35min
Süsskartoffelsuppe mit Pouletspiessli
30min
Lachs auf Rahmkabis mit Petersilienkartoffeln
1 Std. 10 Min
Gemüsesalat im Glas
20min
Risotto mit getrockneten Steinpilzen
45min
Vanilleglace mit gesalzenem Karamel
14ωρ.
Forellen mit Gemüsereis
45min
Himbeer-Orangen-Glacé
5 Std. 10 Min