Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- sale q.b.
- 150 g di farro perlato
- 200 g di peperoni rossi, puliti e a dadini (circa 0.5 cm)
- 300 g di petti di pollo, a striscioline (circa 5x1 cm)
- 50 g di olio extravergine di oliva
- pepe nero macinato q.b.
- 40 g di mandorle pelate
- 40 g di scalogno
- 4 - 5 rametti di erbe aromatiche miste, fresche (es. prezzemolo, coriandolo), le foglioline lavate ed asciugate
-
20
g di aceto di vino
lub 20 g di aceto balsamico - 20 g di succo di limone, spremuto fresco (opcjonalnie)
- 60 g di rucola fresca, lavata
-
20
g di pinoli
lub 20 g noci sgusciate (es. noci, nocciole)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1224 kJ / 292 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cottura del riso
25min
Insalata di patate
1h 5 min
Tris di riso, pesce e verdure
35min
Tiramisù alle fragole e sambuco
3 godz. 15 min
Polpette al sugo
45min
Uova sode
20min
Insalata di farro e pollo (TM6)
45min
Insalata di salmone, quinoa, feta e verdure miste
1h
Insalata di riso
40min
Riso con pollo e verdure
30 分钟
Insalata di farro e pollo
1h 15 min
Insalata di farro perlato alla greca
30 分钟