Insalata di farro e pollo

Insalata di farro e pollo

4.5 11 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porzioni

Składniki

  • di acqua
    500 g
  • sale q.b.
  • di farro perlato
    150 g
  • di peperoni rossi puliti e a dadini (circa 0.5 cm)
    200 g
  • di petti di pollo a striscioline (circa 5x1 cm)
    300 g
  • di olio extravergine di oliva
    50 g
  • pepe nero macinato q.b.
  • di mandorle pelate
    40 g
  • di scalogno
    40 g
  • di erbe aromatiche miste, fresche (es. prezzemolo, coriandolo), le foglioline lavate ed asciugate
    4 - 5 rametti
  • di aceto di vino
    20 g
    20 g di aceto balsamico
  • di succo di limone (opcjonalnie) spremuto fresco
    20 g
  • di rucola fresca, lavata
    60 g
  • di pinoli
    20 g
    20 g noci sgusciate, (es. noci, nocciole)

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 292 kcal / 1224 kJ
Białko 19 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 19 g
Błonnik 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...