Risotto ai frutti di mare

Brak ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 porzioni

Składniki

  • di cozze fresche, pulite e sbarbato
    400 g
  • di cipolle a metà
    160 g
  • spicchi di aglio
    2
  • di olio di oliva
    40 g
  • di anelli di calamari, crudi
    200 g
  • di peperoni misti (ad es. rosso, verde), in pezzi (3 cm)
    200 g
  • di vino bianco
    150 g
  • di polpa di pomodoro a pezzi
    100 g
  • di pomodori pelati
    300 g
  • di sale
    1 ½ cucchiaini
  • di pistilli di zafferano (0,1 g)
    2 pizzichi
  • di acqua
    210 g
  • dado di pollo per brodo fatto in casa
    ½ cucchiaino
    ½ dado di pollo per brodo (per 0.5 l)
  • di riso a chicco corto (16-18 minuti di cottura)
    350 g
  • di gamberi crudi, sgusciati
    100 g
  • limone a spicchi, per servire
    1

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 377 kcal / 1593 kJ
Białko 17 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 51 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...