Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di olio di oliva
- 150 g di carote, a pezzi (3 cm)
- 100 g di cipolle rosse, a metà, dipende dalla grandezza o in quarti
- 100 g di sedano, a pezzi (2 cm)
- 2 spicchi di aglio
- 30 g di concentrato di pomodoro
- 100 g di vino rosso
- 500 g di carne trita di manzo
- 800 g di polpa di pomodoro a pezzi, in scatola
- 1 cucchiaino di zucchero
- 2 cucchiaini di sale
- ¼ cucchiaino di pepe nero macinato
- 50 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 848 kJ / 202 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 4.9 g
- Tłuszcz
- 12.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpettine al sugo con purea di patate (8 porzioni)
1óra 30p
Impasto per pizza
1óra
Polpette al sugo
45p
Minestrone
45p
Besciamella
15p
Arancini di riso
3 Std. 5 Min
Cornetti con carne macinata
30p
Paccheri con sugo e ricotta di pecora
20min
Spaghetti alla carbonara
30p
Salsa al pomodoro
25 Min
Bucatini all'amatriciana
45p
Ragù di carne alla bolognese
1óra 30p