Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di olio di oliva
- 150 g di carote, a pezzi (3 cm)
- 100 g di cipolle rosse, a metà, dipende dalla grandezza o in quarti
- 100 g di sedano, a pezzi (2 cm)
- 2 spicchi di aglio
- 30 g di concentrato di pomodoro
- 100 g di vino rosso
- 500 g di carne trita di manzo
- 800 g di polpa di pomodoro a pezzi, in scatola
- 1 cucchiaino di zucchero
- 2 cucchiaini di sale
- ¼ cucchiaino di pepe nero macinato
- 50 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 848 kJ / 202 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 4.9 g
- Tłuszcz
- 12.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Purea di patate
45 Min
Bucatini alle melanzane, pomodori e funghi porcini
50 Min
Risotto ai funghi con insalata di zucca
Brak ocen
Riso Casimiro (8 porzioni)
1 Std.
Impasto per pizza
1 Std.
Polpette al sugo
45 Min
Besciamella
15min
Bucatini all'amatriciana
45 Min
Besciamella
15min
Ragù di carne alla bolognese
1 Std. 30 Min
Conchiglie al sugo di pomodoro fresco e formaggio di capra
45 Min
Purè di patate nature
55min