Sugo alla bolognese

Sugo alla bolognese

4.3 22 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
8 porzioni

Składniki

  • 30 g di olio di oliva
  • 150 g di carote a pezzi (3 cm)
  • 100 g di cipolle rosse a metà, dipende dalla grandezza o in quarti
  • 100 g di sedano a pezzi (2 cm)
  • 2 spicchi di aglio
  • 30 g di concentrato di pomodoro
  • 100 g di vino rosso
  • 500 g di carne trita di manzo
  • 800 g di polpa di pomodoro a pezzi, in scatola
  • 1 cucchiaino di zucchero
  • 2 cucchiaini di sale
  • ¼ cucchiaino di pepe nero macinato
  • 50 g di acqua

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 202 kcal / 848 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 12.6 g
Węglowodany 4.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...