Risotto ai frutti di mare
TM5 TM6

Risotto ai frutti di mare

3.8 (5 ocen)

Składniki

  • 400 g di vongole fresche, pulite
  • 300 g di gamberi crudi, interi non sgusciati
  • 800 g di acqua
  • 2 spicchi di aglio
  • 200 g di polpa di pomodoro a pezzi
  • 150 g di peperone rosso
  • 150 g di peperone verde
  • 70 g di olio extravergine di oliva
  • 350 g di riso
  • 2 cucchiai di prezzemolo fresco, tritato
  • 1 pizzico di pistilli di zafferano
  • 1 cucchiaino di sale
  • 150 g di vino bianco
  • 50 g di succo d'arancia

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1920 kJ / 459 kcal
Białko
25.02 g
Węglowodany
52.69 g
Tłuszcz
14.79 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy