Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g di vongole fresche, pulite
- 300 g di gamberi crudi, interi non sgusciati
- 800 g di acqua
- 2 spicchi di aglio
- 200 g di polpa di pomodoro a pezzi
- 150 g di peperone rosso
- 150 g di peperone verde
- 70 g di olio extravergine di oliva
- 350 g di riso
- 2 cucchiai di prezzemolo fresco, tritato
- 1 pizzico di pistilli di zafferano
- 1 cucchiaino di sale
- 150 g di vino bianco
- 50 g di succo d'arancia
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1920 kJ / 459 kcal
- Białko
- 25.02 g
- Węglowodany
- 52.69 g
- Tłuszcz
- 14.79 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto ai funghi
35 Min
Risotto ai frutti di mare e salame piccante
1 Std. 5 Min
Risotto alla milanese
30 Min
Risotto ai funghi
30 Min
Risotto funghi e salsiccia
55 Min
Scaloppine ai funghi
40 Min
Pizza alla romana
Brak ocen
Vongole alla marinara
30 Min
Risotto ai frutti di mare e salame piccante
Brak ocen
Risotto ai funghi porcini con brie
35 Min
Riso ai frutti di mare
1 godz. 40 min
Impasto per pizza
1h