![Arancini di riso Arancini di riso](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c9eb5600-8601-4ac7-b81f-3b01bea8281c/Derivates/b482bc85-f6f5-405e-b455-92161bcab403.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Riso
- 1200 g di acqua
- 1 pizzico di sale
- 400 g di riso (tipo Roma)
- 1 bustina di zafferano
- 25 g di burro morbido a pezzi
- 80 g di Parmigiano, grattugiato
- 1 uovo
Ragù
- 40 g di cipolla in quarti
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di carne trita di manzo
- 200 g di polpa di pomodoro a pezzi
- 30 g di funghi, freschi a fettine
- 1 cucchiaio di concentrato di pomodoro
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 70 g di piselli surgelati
Terminare la preparazione
- 2 uova
- 2 mozzarelle (300 g circa), ben scolate dal siero e a tocchetti
- 100 - 150 g pangrattato
- olio per friggere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2653 kJ / 634 kcal
- Białko
- 18.5 g
- Węglowodany
- 41.7 g
- Tłuszcz
- 44.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpettone di carne ai funghi
1 Std. 30 Min
Riso casimiro
45 Min
Risotto con spinaci ed asparagi
40 min
Pastella per fritti
1h
Polpette al sugo
45 Min
Pan di Spagna
1 Std. 50 Min
Cannelloni spinaci e ricotta
1 Std. 30 Min
Besciamella
15 min
Ragù di carne alla bolognese
1 Std. 30 Min
Pesto alla genovese
20 Min
Pizza alla romana
Brak ocen
Panini per hamburger
1h 45 min