Arancini di riso

Arancini di riso

4.3 3 oceny
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 3 godz. 5 min
18 pezzi

Składniki

Riso
  • di acqua
    1200 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di riso (tipo Roma)
    400 g
  • di zafferano
    1 bustina
  • di burro morbido a pezzi
    25 g
  • di Parmigiano, grattugiato
    80 g
  • uovo
    1
Ragù
  • di cipolla in quarti
    40 g
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di carne trita di manzo
    100 g
  • di polpa di pomodoro a pezzi
    200 g
  • di funghi, freschi a fettine
    30 g
  • di concentrato di pomodoro
    1 cucchiaio
  • di sale
    1 pizzico
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
  • di piselli surgelati
    70 g
Terminare la preparazione
  • uova
    2
  • mozzarelle (300 g circa), ben scolate dal siero e a tocchetti
    2
  • pangrattato
    100 - 150 g
  • olio per friggere

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 634 kcal / 2653 kJ
Białko 18.5 g
Tłuszcz 44.8 g
Węglowodany 41.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...